Nieuws en contact

Contact:
info@kunstkwadraat.com
www.facebook.com/Kunstkwadraat


KUNST2 start Atelier Oekraïne

In Atelier Oekraïne proberen wij kinderen twee keer in de week een fijne tijd te geven met spelletjes, creativiteit en een gezamenlijke lunch.

www.facebook.com/Kunstkwadraat


Vanaf 1 december zijn de 4 kunstkoffers van KUNST2 voor het vierde jaar weer op reis. Nadat de burgemeesters Karen Heerschop en Don Bijl de lootjes hadden getrokken van de winnende logeeradressen gingen wij op pad.
Wat was het voor ons fantastisch om die blije winnaars de koffers te mogen overhandigen!!

Wij wensen iedereen veel plezier met hun kunstwerk.

 

De logeeradressen zijn gevonden

De vier koffers gaan vanaf 1 december
voor de vierde keer op reis

De lootjes zijn getrokken door de burgemeesters van Beemster, Karen Heerschop en Purmerend, Don Bijl.

KUNST2 KUNSTkoffers


Koffer 4 gaat op reis

Logeeradressen gezocht


Dagboekverslagen derde editie ‘KUNST2 gaat op reis’

Helaas is de derde reis van de koffers vanwege Corona niet als gebruikelijk afgesloten met een overzichtstentoonstelling en een feestje. Daarom laten wij graag een selectie van de vele foto’s en quotes uit de dagboeken zien en lezen.
Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de commentaren, foto’s en natuurlijk de gastvrijheid om het kunstwerk bij u een maand te laten logeren.

***

De koffer van Piep met ‘2 Beemster stolpjes’  –  www.piepvansante.nl

 

***

De koffer van Rogier  –  www.rogieroversteegen.nl


 

De koffer van Inge  –  www.ingebecka.com


 

De koffer van Wil  –  www.wilvanblokland.nl

 

 


26 en 27 juni 2021
De ateliers gaan eindelijk weer open voor publiek
tijdens het Landelijk Atelierweekend

Uiteraard is alles corona-proof ingericht!


5 en 6 september 2020
Kunst²  zet ateliers wagenwijd open!


29 februari 2020

Kunst² gaat op reis (derde editie)
De vier koffers van Kunst² gaan weer op reis.
Nu in de Beemster én Purmerend!

Eindtentoonstelling van de tweede editie van het kofferproject op zaterdagmiddag 29 februari 2020 om 16.00 uur in Café De Kerckhaen in Westbeemster geopend door de burgemeester van Beemster, Joyce van Beek en de burgemeester van Purmerend, Don Bijl.
Tevens start van de derde editie. De koffers gaan op reis door Beemster én Purmerend.

De start van deze derde editie

Omdat de gemeente Beemster samen zal gaan met Purmerend, hebben de vier kunstenaars besloten om de koffers niet alleen binnen de dijken van de Beemster te laten reizen zoals voorgaande twee jaren maar ook Purmerend te betrekken bij dit unieke kunstproject

 


1 maart 2019
Kunst² gaat op reis 
(tweede editie) 

De vier koffers van Kunst² zijn weer op reis in de Beemster!


Op het gemeentehuis zijn de kunstkoffers aangeboden aan Joyce van Beek, burgemeester van Beemster. Zij heeft vier logeeradressen in de Beemster geselecteerd en gaat deze week langs om de koffers daar af te geven. Eén van de koffers heeft ze vandaag ter plekke aangeboden aan Geert Heikens voor wie dit een complete verrassing was. Hij wist niet beter dan dat hij aanwezig was om de overhandiging vast te leggen voor ‘De Binnendijks’.

Mensen kijken gemiddeld minder dan een halve minuut naar een kunstwerk op een tentoonstelling, maar wat gebeurt er als het kunstwerk een maand lang bij jou thuis komt logeren?

Het kunst – koffer – project (tweede editie) is een experiment om te onderzoeken of uw mening verandert over een kunstwerk dat 1 maand bij u in huis hangt of staat. Omdat in 2019 de Beemster 20 jaar werelderfgoed is, hebben wij elk een werk gekozen waar de karakteristieken van de Beemster, zoals het vierkant en/of het lijnenspel, in voorkomen. Een maand lang is elk kunstwerk steeds bij een Beemsterling in huis die zelf een volgend logeeradres kiest.

Zo staat of hangt het kunstwerk iedere maand in een ander huis. Wij vragen de gastheer/gastvrouw om het werk te fotograferen in de nieuwe
omgeving, en te voorzien van commentaar. Als de koffers na twaalf maanden terugkeren van de rondreis wordt er een tentoonstelling ingericht met de kunstwerken, de foto’s en de berichten die een jaar lang gemaakt zijn door de gastgezinnen. Elk kunstwerk wordt doorgegeven in een reiskoffer met informatie over het werk, over de kunstenaar en Kunst².


2018

Eindpresentatie Kunst² gaat op reis op 29 september 2018in cultureel centrum Onder de Linden

Burgemeester Joyce van Beek van Gemeente Beemster, opent de tentoonstelling in Cultureel Centrum Onder de Linden, waar alle koffers van de vijf kunstenaars van Kunstna een jaar rondreizen door de Beemster, weer thuis kwamen. Van de mensen die één van de kunstwerken een maand in huis hadden gehad waren een groot aantal aanwezig om te vertellen over hun ervaring met de ‘gast’. Afgezien van de koffers met hun inhoud werden ook de foto’s tentoongesteld waarop de werken in alle verschillende huizen te zien zijn.

Joyce van Beek benadrukte in haar openingswoord hoe blij zij werd van dit project, waarin zij een prachtig voorbeeld ziet van verbinding van de Beemsterlingen.

 


Kunst2 gaat op reis

Een nieuw project dat op 1 oktober 2017 van start gaat en precies één jaar zal duren.

1 oktober 2018
De 5 koffers van Kunst2 gaan vandaag op reis.
Wil van Blokland bracht haar koffer met porseleinen wandobject naar het eerste logeeradres.

*

 

Piep van Sante heeft als tweede haar koffer ook afgegeven op het eerste logeeradres. Het schilderij dat in de koffer zit heet “Lust for life” en heeft een mooi muurtje gekregen om een maand lang te pronken.

*

De 3de koffer van Kunst2, de koffer van Dennis A-Tjak, is vandaag ook aangekomen op het eerste logeeradres. De foto is van een Lathyris en is onderdeel van de serie “Bloemen uit de V.O.C.” 

Inge Bečka heeft de vierde koffer van Kunst2 afgeleverd. De 2 porseleinen cilinders uit de B&B collection werden met blijdschap ontvangen op het eerste logeeradres.

*

En als laatste bracht Rogier Oversteegen zijn schilderij “My nature XII” naar het eerste van de twaalf adressen waar het kunstwerk dit komende jaar gaat logeren.

1 oktober 2018


TERUGBLIK:

25 mei 2017
Open Dag Beemster / Open ateliers

KunstSALE Kerst 2016

kunst-met-korting-mailversie

2016-12-10-19-28-49

2016-12-10-19-25-23

2016-12-09-15-04-05

2016-12-10-18-25-31


2016-12-11-18-33-47


Raakvlakken, Augustus 2016
Openingstentoonstelling van Kunst2
in Museum Waterland te Purmerend

Tentoonstelling RAAKVLAKKEN in Museum Waterland, Purmerend

Opening 1

Kunst2 met Liesbeth

IMG_1668IMG_1669

IMG_1680

IMG_1684


5 mei 2016
Open Dag Beemster / Open ateliers

2016-noordhollands-dagblad-2016 noordhollands dagblad blokland (1)

(Noordhollands Dagblad 5 mei 2016)

2016 noordhollands dagblad blokland


Contact:
info@kunstkwadraat.com
www.facebook.com/Kunstkwadraat 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *