Inge Bečka

keramisch vormgever

Inge Bečka (1963) is een echte virtuoos in het werken met porselein.
Sinds haar werkperiode in China drie jaar geleden, heeft haar carrière als kunstenaar/designer een grote vlucht genomen.

Inge heeft het vermogen om natuurvormen samen te laten gaan met strakke vormen en lijnen met onverwachte tere details en dan ineens een overdadige stoere dikke ‘krullenpoot’ neer te zetten.
Het spelen met vormen en kleuren is haar met de paplepel ingegoten door haar vader (architect) en moeder (beeldend kunstenaar). Inge koos destijds een afwijkend pad. Ze studeerde economie en rechten en maakte tot 2006 carrière bij een internationale bank. Ceramics Studio heeft haar in diezelfde tijd wegwijs gemaakt in de wereld van klei.
Een deel van haar werk wordt inmiddels in keramiek museumwinkel Princessehof (Leeuwarden) en Prinsenhof (Delft) verkocht. Daarnaast presenteert zij ondermeer op de komende editie van D(esign) beurs in Maastricht en presenteerde ze recent op Design en Ambacht event Meesterlijk in de Westergasfabriek.
Bečka verfraait, verandert en vervreemdt de basisfunctie van een object zoals wij het kennen. Barok en strak, toegepast en vrij; de tegenstellingen en combinaties zijn ongewis en oneindig in het werk van Inge Bečka.

www.ingebecka.com

Inge - 4